[Manifest] Recuperem el Niza

CONCENTRACIÓ

Dijous 10 de juliol a les 20 hores davant del Cinema Niza

La Plataforma Recuperem el Niza neix per tal de donar resposta al projecte d’enderrocament de l’històric cinema i sala del ball del barri de Sagrada Família, així com la intenció d’ubicar-hi un gran supermercat de Mercadona, amb possibles places hoteleres al damunt. En primer lloc ens hi oposem perquè el procés ha estat opac, tramitat d’esquenes al barri, i busca continuar amb la política de màxima explotació del turisme intensiu que ha superat el topall de saturació. Així mateix, considerem que cal posar fre a aquest urbanisme opac i mercantilitzat per tornar a l’urbanisme social, construït a partit de la voluntats dels veïns i veïnes del barri. En aquest mateix, volem destacar que les presses per tirar aquest projecte endavant, amb la connivència de l’Ajuntament, per tal d’evitar l’oposició popular, s’ha caigut en defectes formals importants que podrien arribar a suposar la nul·litat del procediment. Rebutgem, doncs, un model de barri que ens està portant a una voràgine del turisme depredador, on la manca d’equipaments és flagrant (en educació, gent gran, espais culturals, etc.). Així mateix, volem deixar clar en nostre suport al comerç de barri, de proximitat, del mercat, front al model de les grans superfícies que l’ofeguen econòmicament fins a la desaparició. Volem un barri viu, i per viure-hi, construir-lo entre tots i totes, i pensat pels seus veïns i veïnes. Volem un barri, una ciutat que estigui al servei de la seva ciutadania i no al serveis de interessos especuladors,  volem i treballarem perquè  sigui el veïnatge que decideixi quin barri vol, quin futur vol per el Niza . La Plataforma Recuperem el Niza, impulsarem un procés participatiu, perquè les entitats i el veïnatge del barri debatem i acordem  quins es el futur de l’espai,  dels seus usos i del model de gestió. Per tot això, i com a mesures d’urgència, exigim a l’Ajuntament de Barcelona tres punts irrenunciables:

    1. L’aturada immediata del projecte, i la preservació de l’edifici per tal de que totes les opcions que es plantegin siguin viables. Enderrocar l’edifici en situaria en un punt de no retorn.
    1. L’aturada de qualsevol canvi de qualificació urbanística o tramitació de projectes i requalificacions.
    1. Obrir un  procés de negociació amb la Plataforma com a interlocutor, per concretar les actuacions urbanístiques per a dur a terme, així com establir compromisos perquè el Niza sigui l’espai que el barri vulgui .

Sagrada Família, 7 de juliol de 2014

Twitter: @RecuperemElNiza
Facebook: https://www.facebook.com/recuperemelniza
Bloc: https://recuperemelniza.wordpress.com
Contacte: recuperemelniza@gmail.com

cartellniza10J copia

Anuncis

One comment on “[Manifest] Recuperem el Niza

  1. Retroenllaç: El barri de la Sagrada Família en lluita | Grup de consum ecològic "El Guaret"

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s